Veelgestelde vragen


Een kunststof vloer kan nooit uit zichzelf scheuren. De vloer is namelijk na uitharding niet gevoelig voor werking zoals bijvoorbeeld hout. Maar een ondervloer (anhydriet of zandcement) kan wel scheuren! Wanneer dit gebeurd met een siergrindvloer of gietvloer als toplaag, bestaat de kans dat deze ook scheurt. Daarom is het zeer belangrijk dat uw ondervloer volledig droog is.

Hierbij is het zeer belangrijk het zand buiten de deur te houden. Dit doe je door middel van een goede schoonloopmat en viltjes onder de meubels te zetten. Een goede leverancier hiervoor is www.floorfriendly.nl

Plinten van een keuken zijn vrij gemakkelijk te verwijderen en dit adviseren wij te allen tijde dan ook te doen. Plinten van een wand te verwijderen is natuurlijk wat lastiger. In de meeste gevallen laten we de plinten zitten en gieten of smeren we hier tegen aan. Natuurlijk betekent dit wel dat wanneer u besluit iets met de plinten te willen doen, de vloer dan ook aan de beurt is.

Epoxy is een bindmiddel vooral gebruikt in de industrie of in de designvloeren om speciale effecten te maken. Polyurethaan is ideaal voor gebruik in de privesfeer en retail. Het is ietwat elastisch en voelt warmer aan dan een epoxy gietvloer. Daarnaast is epoxy een hard materiaal en polyurethaan een wat zachter materiaal.

Een gietvloer is ideaal met vloerverwarming, de vloer is namelijk maar 3 mm dik en ligt, in de meeste gevallen, direkt op de zandcement dekvloer. Doordat de vloer maar zo dun is, is de vloer ook snel opgewarmt. Daarnaast heeft polyurethaan een zeer lage warmteweerstand waardoor warmte erg goed geleid wordt.

Een gietvloer is uitermate geschikt voor een badkamer. Niet voor niks dat vele ziekenhuizen en andere zorginstellingen de voorkeur geven aan een gietvloer in de natte ruimtes.

Het leggen van een gietvloer duurt ongeveer 4 of 5 dagen. Afhankelijk van de gegeven situatie en welke producten worden gebruikt.

Ja, een gietvloer is te repareren. Natuurlijk is alles afhanakelijk van de mate van schade. Soms kunnen we plaatselijk repareren, soms dient nadien de complete vloer overgelakt te worden.

Een gietvloer is nooit krasvast. Laat u niet misleiden door mooie verhalen, maar een vloer die is gelegd als 1 plaat en volledig strak is gemaakt zal altijd krassen laten zien in de loop van de tijd. Natuurlijk is voorkomen hier beter dan genezen. Zorg voor een goede bescherming van uw vloer. Daarnaast bestaat er wel degelijk een verschil in laklagen en verschillende type vloeren. Laat u adviseren door onze vloerenexperts welke topcoating voor uw woon- of werksituatie het beste past.

Het leggen van een siergrindvloer kan al binnen 1 dag! Met een acrylaat primer en een open siergrindvloer is 1 dag voldoende. Met een epoxy primer dient hierbij 1 dag opgeteld te worden, wanneer de vloer moet worden dichtgezet met een opvulmassa is hiervoor ook 1 dag benodigd.

Ja, een korreltapijt is te repareren. De mate van zichtbaarheid van de reparatie is sterk afhankelijk van de grootte en de mate van de schade. Daarnaast is het belangrijk om te weten of dat de vloer is dichtgezet met een opvulmassa of niet.

Uiteraard kan overal een grindvloer gesmeerd worden, maar of we het adviseren is iets anders. We zien in een badkamer liever een gietvloer of een ander type 100% vloeistofdichte vloer. Maar uiteraard leggen we ook in badkamers tot volle tevredenheid van onze klanten een grindvloer.

Er zijn gietvloeren die sterk kunnen verkleuren. Bij ons is dat niet het geval. Het ligt eraan welk vloersysteem u kiest en welke kleur in welke mate een vloer gaat verkleuren. PU Gietvloer, deze vloer kan verloop van tijd (5 jaar) enigszins verkleuren. De PU-UV Gietvloer is 100% kleurstabiel.