Siergrindvloeren

Een harde vloer van steen met het gevoel van tapijt

Een siergrindvloer is door zijn unieke opbouw op iedere smaak en stijl aan te passen. Bovendien is het onderhoud van dit type vloeren minimaal; eenmaal per week stofzuigen is voldoende om stof en zand uit de open structuur te verwijderen. Doordat gebruik gemaakt wordt van het mengen van gekleurde korrels is bijna elke kleur of kleurencombinatie mogelijk, oneindig veel mogelijkheden dus! De vloerenleggers van Vugts zijn gespecialiseerd in het maken van deze prachtige decoratieve vloeren die al jaren in het interieur in Nederland worden gebruikt.

Wat is een siergrindvloer

Een siergrindvloer of siergrindvloer bestaat uit miljoenen grindkorreltjes welke op grootte worden geselecteerd. Deze korreltjes worden met behulp van epoxyhars, of polyurethaanhars voor buiten, tot één sterk geheel gevormd. Door de open structuur van het siergrindvloer neemt de vloer snel de omgevingstemperatuur aan. Dat geeft –zelfs op blote voeten- een aangenaam en warm gevoel. Het effect van vloerverwarming wordt dan ook veel sneller merkbaar dan bij andere soorten vloeren.

Typen siergrindvloer

Een siergrindvloer is zoals eerder vermeld ook ideaal om buiten op een terras of op gallerijen te leggen. Hiervoor gebruiken we een UV bestendig polyurethaan bindmiddel. Binnen gebruiken we een epoxy bindmiddel om de vloeren te leggen. Om het mogelijk te maken de vloeren te dweilen, zetten we de vloeren dicht met een acrylaat opvulmassa. Hierdoor worden alle poriën van de vloer dichtgezet en wordt de vloer praktisch waterdicht. Omdat de vloer zich gemakkelijk laat verwerken en onze vloerenleggers er zo goed in zijn is het mogelijk om verschillende figuren in uw vloer te laten verwerken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan: randen, lijnen, logo's en figuren.

Kleuren

Een siergrindvloer is verkrijgbaar in een legio aan kleuren! Er zijn er een aantal gestandaardiseerd en voor u geselecteerd. Mocht u geen keuze kunnen maken helpen wij u graag!

Voordelen vloercoating

  • Voelt niet koud aan
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
  • Veel kleuren en kleurencombinaties
  • Zeer slijtvast
  • Vloerverwamingstopper, erg snel warm
  • Duurzaam
  • Naadloos
  • Anti allergeen